Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: عمر طرحی که قرار بود در روستای کنگ اجرا شود به پایان رسیده و پاسخگوی بافت این روستا نیست. ضمنا درست است که این طرح‌ها می‌تواند به نوعی یک سند واحد باشد؛ اما میراث فرهنگی هیچ چیز را تایید نکرده است.

مرجان اکبری در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به سؤوالی مبنی بر این که آیا میراث فرهنگی طرح هادی روستای کنگ که بر اساس آن بخشی از بافت تاریخی این روستا تخریب خواهد شد را تایید کرده است یا خیر، اظهار کرد: عمر طرحی که قرار بود در روستای کنگ اجرا شود به پایان رسیده؛ ضمنا درست است که این طرح‌ها می‌تواند به نوعی یک سند واحد باشند؛ اما میراث فرهنگی هیچ چیز را تایید نکرده و این موضوع همیشه مورد اختلاف میراث فرهنگی، دهیاری کنگ و برخی از افراد صاحب نظر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن تاکید بر این که برای سازمان‌دهی این روستا باید به دنبال نسخه‌ای باشیم که آن نسخه با شکل و ویژگی‌های کنگ هم‌خوانی داشته باشد، افزود: برخی پیشرفت روستا را در تعریض معابر و تخریب قسمتی از آثار تاریخی می‌بینند که قطعا این راهی برای رسیدن به مقصود نیست و به لحاظ ارزش‌های تاریخی- فرهنگی مردود است؛ افرادی که به عنوان گردشگر از آب‌وهوای کنگ بهره می‌برند، بخش اعظم خاطرات و یادگاری‌هایی که با خود می‌برند، به دلیل معماری خاص کنگ بوده و دردوره‌ای تحت عنوان «ماسوله خراسان» شناخته می‌شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: برای حفظ ارزش‌ها نیز باید از ابزار خود آن استفاده کنیم تا بتوانیم از ارزش‌ها به نحو شایسته بهره ببریم، حدود تردد ماشین در روستا که تاکیدی روی آن وجود دارد و موضوع تجاری‌سازی در حاشیه این معبر به نوعی حذف ارزش‌ها و از بین بردن اصالت یک اثر تاریخی است و باعث تخریب این اثر که در طول سالیان ساخته شده است، خواهد شد.

اکبری خاطرنشان کرد: این آثار سالیان سال در یک فضای فرهنگی، تاریخی و بومی- محلی شکل گرفته‌اند و مشابه این موارد را نمی‌توان در زمان کوتاه و با هزینه‌های مشخص ساخت. لذا حفظ این ارزش‌ها به همگان مربوط می‌شود که میراث فرهنگی بخش تخصصی کار را بر عهده دارد.

تعدد اقامتگاه‌های بوم‌گردی نشانه توسعه روستاست

وی تصریح کرد: چند نمونه بوم‌گردی در این روستا ایجاد شده که هرکدام شخصیت کاری خود را دارند و روابط سالمی نیز با هم برقرار کرده‌اند و این که این روابط می‌تواند افزایش پیدا کند، تعدد اقامتگاه‌ها یک نوع توسعه محسوب می‌شود و میراث فرهنگی هیچ موقع با تعریض معبری موافق نبوده است. ضمنا در این روستا معبری جایگزین این معبر وجود دارد که از ضلع شمالی به ضلع غربی دسترسی ایجاد کرده و در حال حاضر از آن استفاده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی اضافه کرد: نه تنها در ایران و در این روستا؛ بلکه در بسیاری از نقاط دنیا محدودیت‌های وسیله نقلیه وجود دارد و این ما هستیم که باید از این محدودیت به عنوان یک فرصت و یک قوت استفاده کنیم.

اکبری در خصوص حل مسأله روستای کنگ تشریح کرد: با توجه به آنچه گفته شد، طرح این مسأله به نظر می‌رسد جایگاهی ندارد، یا ما می‌خواهیم ارزش‌ها و اصالت‌هایمان را حفظ کنیم یا تصمیم گرفته‌ایم همه چیز را نابود کنیم، یعنی از اساس این موضوع جایگاه ندارد. اگر افراد می‌خواهند چیزی را حل کنند باید صورت مسأله شفاف باشد.

وی عنوان کرد: از سال‌های قبل به بنیاد مسکن هم نوشته شد که طرح هادی پاسخگوی ویژگی‌های بافت با ارزش روستای کنگ نیست و این روستا نیازمند طراحی و نوعی طرح بهسازی است؛ هم‌زمان نیز طرح بهسازی برای این روستا تهیه شد و حال آن که طرح هادی برای این مدل روستا پاسخگو نیست.

معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی افزود: روستای ریاب روستایی کویری بود که بافت منسجمی مانند روستای کنگ نداشت ولی مشاور و بنیاد مسکن، با تایید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور طرح بهسازی برای این روستا را به پیشنهاد میراث فرهنگی طراحی کردند که نتیجه آن رونق گردشگری و توسعه فرهنگی این روستا شده است.

اکبری ادامه داد: اهداف طرح بهسازی با طرح هادی بسیار متفاوت است و روستایی که دارای بافتی با ارزش است، طرح هادی برای این روستا با هر شکل ظاهری که دارد مناسب نیست. بنابراین برای ساماندهی این روستا باید به دنبال نسخه‌ای باشیم که آن نسخه با شکل و ویژگی‌های کنگ هم‌خوانی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی روستای کنگ مشهد تخریب آثار تاریخی معاون میراث فرهنگی خراسان رضوی برای این روستا روستای کنگ طرح بهسازی بنیاد مسکن طرح هادی ارزش ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست

تردد آسیب‌زای ماشین‌های سنگین از زیر پل تاریخی محمدحسن خان بابل که طبق مصوبه شورای ترافیک ممنوع و تخلف به شمار می‌رود، به دلیل بی‌توجهی مسئولان شهری و میراثی شهرستان بابل، دوباره از سوی رانندگان متخلف از سر گرفته شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، تردد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی 300 ساله محمد حسن خان که دوباره جریان گرفته، کار را به جایی رساند که میراث دوستان و گردشگران بومی و غیربومی علاقمند به نماد تاریخی شهر بابل می‌گویند چرا کسی به فکر این بنای تاریخی در حال تخریب نیست.

 برای چندمین بار پیاپی در یک سال اخیر رانندگان خودروهای سنگین با کنار زدن سازه‌های آهنی و بتنی (نیوجرسی) که در زیر این پل تاریخی جانمایی شده بود، تردد خودروهای سنگین از زیر این پل را از سر گرفتند.

این ترددها به حدی نگران کننده شده که صدای اعتراض دوستدران میراث فرهنگی در حال بازدید از این بنای تاریخی را هم در آورده است.

 

.

 

پیشتر و در دی ماه سال گذشته خبرگزاری تسنیم گزارشی را با عنوان "ماشین‌های سنگین بلای جان پل تاریخی بابل شده‌اند" منتشر کرد.

در آن گزارش مهران فلاح؛ رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بابل به خبرنگار تسنیم گفت: همه ما نسبت به وضعیت فعلی پل تاریخی محمدحسن خان نگران هستیم.

فلاح با تاکید بر اینکه تردد خودروهای سنگین از زیر پل ممنوع است، افزود: نیوجرسی‌هایی به عنوان مانع زیر طاق‌چشمه‌ها بر سر راه خودروها قرار داده شده، اما متاسفانه برخی افراد سودجو به این مهم توجه نمی‌کنند و با کنارزدن نیوجرسی‌ها به تردد از زیر پل اقدام می‌کنند، برای همین باید با تصویب یک قانون به طور جدی به این مسئله ورود کرد و مانع تردد آنها شد.

حمیدرضا قربانیا دلاور؛ رئیس شورای شهر بابل نیز دراین‌باره به خبرنگار تسنیم گفت: بارها گفته‌ام که تنها راه برون‌رفت از این مشکل چندین ساله و مهم و نگران‌کننده این است که از ظرفیت و فرصت خدادادیِ رودخانه بابلرود و پل تاریخی آن باید به عنوان یک فرصت گردشگری استفاده کنیم. ما با تمام توان به دنبال جذب سرمایه‌گذار داخلی هستیم تا از این فرصت برای جذب گردشگر استفاده کنیم.

با این همه به نظر می‌رسد هنوز اهتمام جدی از سوی مسئولان شهر بابل و استان مازندران برای جلوگیری از تردد خودروهای سنگین از زیر پل صورت نگرفته و قرار دادن نیوجرسی در زیر پل هم به عنوان یک اقدام موقت نتوانسته مانع تردد خودروهای متخلف شود. 

به گزارش تسنیم، شورای ترافیک شهرستان بابل در 26 دی ماه 1400 مصوب کرد که تردد خودروهای سنگین از زیر این پل تاریخی ممنوع است، اما از آن تاریخ تاکنون چندین بار این مصوبه نقض و تردد خودروهای سنگین از زیر پل تاریخی محمد حسن خان از سر گرفته شده است.

نیوجرسی‌ها یا همان سازه‌های آهنی و بتنی که به منظور جلوگیری از تردد ماشین های سنگین در زیر این پل تاریخی مستقر می‌شود، به گونه‌ای است که رانندگان می توانند آن را با ماشین جا به جا کرده و از زیر پل عبور کنند.

در روزهای اخیر نیز تردد خودروهای سنگین در زیر این پل تاریخی از سر گرفته شده و واکنش و نگرانی میراث دوستان را به دنبال داشته است.

این پُل تاریخی که از گذشته های دور شهر بابل را به جنوب این شهرستان در بخش بندپی شرقی، بندپی غربی و گتاب متصل می‌کرد و در یک مقطعی از تاریخ، عبور احشام از روی آن انجام می‌شد. چند سال پیش میراث فرهنگی با قرار دادن نمادی از تندیس کوچ دامداران روی این پُل فضایی ایجاد کرد که عملا امکان تردد وسایل نقلیه و احشام از روی آن ناممکن شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • اسناد ملی و میراث مکتوب، مهر تاییدی بر شناسنامه هویت و تاریخ یک ملت
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • تایید بیمه تأمین اجتماعی ۲۲۴ نفر از شاغلان صنایع‌دستی استان گلستان
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی